رژیم غذایی نرم

رژیم غذایی نرم
رژیم غذایی نرم مشخصات رژیم غذایی نرم: دارای بافت نرم، راحت برای جویدن، سهل الهضم، فاقد فیبر یا بافت خشن، فاقد ادویه و چاشنی زیاد. اهداف کاربردی: • تأمین مواد مغذی مورد نیاز بیمار با توجه به محاسبه نیازهای متابولیکی، میزان تحمل و علایق غذایی بیمار. • تهیه غذای آسان برای جویدن و راحت برای هضم. • استفاده از مواد غذایی که حتی الامکان ایجاد نفخ و گاز در دستگاه گوارش نمی‌کنند. • تهیه غذایی که دارای کمترین مقدار باقیمانده در دستگاه گوارش می باشد. کفایت تغذیه ای: دارای قابلیت تامین تمامی نیازهای تغذیه ای بیمار؛ در صورت لحاظ کردن موارد زیر: ▪ برنامه ریزی بر اساس رژیم معمولی با توجه نیاز به کالری، تامین پروتئین لازم برای بیمار. ▪ برنامه‌ریزی بر اساس گنجاندن غذاهای قابل تحمل برای بیمار؛ لحاظ کردن چند وعده کوچک به جای سه وعده اصلی. ▪ ترجیحا لحاظ کردن علایق غذایی بیمار در صورت وجود کم اشتهایی. کاربرد بالینی: • رژیم انتقالی از مایع کامل به رژیم رگولار پس از عمل جراحی؛ در مواردی که بیمار قادر به جویدن غذای معمولی نمی‌باشد. • دوران نقاهت پس از جراحی سر؛ گردن و دهان. • بیماری های دهان و دندان (نداشتن دندان) شکستگی فک و سایر مواردی که جویدن به سختی امکانپذیر می باشد. • بیماران بسیار ضعیف و ناتوان (سالمندان). • برخی از اختلالات خفیف دستگاه گوارش. • برخی شرایط که بیمار حالت تهوع یا سوء هاضمه دارد. مواد غذایی مجاز: ▪ انواع شیر و فرآورده های لبنی (شیر، شیر کاکائو، ماست، دوغ). ▪ انواع سبزی به صورت کاملاً پخته، نرم و له شده، آب سبزی ها. ▪ انواع میوه های پخته یا کنسرو شده، آب میوه، میوه های کاملاً رسیده. ▪ نان سفید، برنج به صورت کته، ماکارونی انواع رشته، سیب زمینی پخته. ▪ انواع گوشت (مرغ، گوشت قرمز، ماهی) کاملا پخته شده، پنیر نرم، تخم مرغ، حبوبات پخته نرم یا له شده در صورت وجود تحمل گوارشی. ▪ چربی ها به صورت خامه، کره، مارگارین، انواع سس سالاد، روغن های نباتی مایع. ▪ دسرها و شیرینی ها: کیک و شیرینی ساده، فرنی، شله‌زرد، کرم کارامل ساده، ژله، بستنی یخی، شربت، آب نبات و عسل. ▪ ▪ ▪ نوشیدنی ها با توجه به تحمل گوارشی بیمار (بدون گاز). ▪ چای، نمک، شکر، قند. مواد غذایی غیرمجاز: ▪ نان های خشک و برشته؛ سبوس دار. ▪ انواع گوشت سفت و سرخ کرده. ▪ انواع سو پهای پر ادویه. ▪ انواع سبزی های خام همراه با پوست، سبزی های نفاخ؛ ذرت. ▪ میوه های خام همراه با پوست، میوه های خشک. ▪ غذاهای سرخ شده، انواع آجیل و مغزها. ▪ فلفل و سایر ادویه های تند، خیارشور.
فاطمه | شنبه 13 ارديبهشت 1399
لطفا جهت ارائه نظر وارد شوید