ورود
جستجو
سرچشمه
بوم لاگ
مشتریان
بلاگ
تماس با ما
رژیم غذایی نرم
رژیم غذایی نرم
مشخصات رژیم غذایی نرم:
دارای بافت نرم، راحت برای جویدن، سهل الهضم، فاقد فیبر یا بافت خشن، فاقد ادویه و چاشنی زیاد.
اهداف کاربردی:
• تأمین مواد مغذی مورد نیاز بیمار با توجه به محاسبه نیازهای متابولیکی، میزان تحمل و علایق غذایی بیمار. • تهیه غذای آسان برای جویدن و راحت برای هضم. • استفاده از مواد غذایی که حتی الامکان ایجاد نفخ و گاز در دستگاه گوارش نمیکنند. • تهیه غذایی که دارای کمترین مقدار باقیمانده در دستگاه گوارش می باشد.
کفایت تغذیه ای:
دارای قابلیت تامین تمامی نیازهای تغذیه ای بیمار؛ در صورت لحاظ کردن موارد زیر: ▪ برنامه ریزی بر اساس رژیم معمولی با توجه نیاز به کالری، تامین پروتئین لازم برای بیمار. ▪ برنامهریزی بر اساس گنجاندن غذاهای قابل تحمل برای بیمار؛ لحاظ کردن چند وعده کوچک به جای سه وعده اصلی. ▪ ترجیحا لحاظ کردن علایق غذایی بیمار در صورت وجود کم اشتهایی.
کاربرد بالینی:
• رژیم انتقالی از مایع کامل به رژیم رگولار پس از عمل جراحی؛ در مواردی که بیمار قادر به جویدن غذای معمولی نمیباشد. • دوران نقاهت پس از جراحی سر؛ گردن و دهان. • بیماری های دهان و دندان (نداشتن دندان) شکستگی فک و سایر مواردی که جویدن به سختی امکانپذیر می باشد. • بیماران بسیار ضعیف و ناتوان (سالمندان). • برخی از اختلالات خفیف دستگاه گوارش. • برخی شرایط که بیمار حالت تهوع یا سوء هاضمه دارد.
مواد غذایی مجاز:
▪ انواع شیر و فرآورده های لبنی (شیر، شیر کاکائو، ماست، دوغ). ▪ انواع سبزی به صورت کاملاً پخته، نرم و له شده، آب سبزی ها. ▪ انواع میوه های پخته یا کنسرو شده، آب میوه، میوه های کاملاً رسیده. ▪ نان سفید، برنج به صورت کته، ماکارونی انواع رشته، سیب زمینی پخته. ▪ انواع گوشت (مرغ، گوشت قرمز، ماهی) کاملا پخته شده، پنیر نرم، تخم مرغ، حبوبات پخته نرم یا له شده در صورت وجود تحمل گوارشی. ▪ چربی ها به صورت خامه، کره، مارگارین، انواع سس سالاد، روغن های نباتی مایع. ▪ دسرها و شیرینی ها: کیک و شیرینی ساده، فرنی، شلهزرد، کرم کارامل ساده، ژله، بستنی یخی، شربت، آب نبات و عسل. ▪ ▪ ▪ نوشیدنی ها با توجه به تحمل گوارشی بیمار (بدون گاز). ▪ چای، نمک، شکر، قند.
مواد غذایی غیرمجاز:
▪ نان های خشک و برشته؛ سبوس دار. ▪ انواع گوشت سفت و سرخ کرده. ▪ انواع سو پهای پر ادویه. ▪ انواع سبزی های خام همراه با پوست، سبزی های نفاخ؛ ذرت. ▪ میوه های خام همراه با پوست، میوه های خشک. ▪ غذاهای سرخ شده، انواع آجیل و مغزها. ▪ فلفل و سایر ادویه های تند، خیارشور.
عکس:
Jad Limcaco
1
0
فاطمه
| شنبه 13 ارديبهشت 1399
لطفا جهت ارائه نظر وارد شوید
واژه کلیدی
رژیم غذایی نرم
دارای بافت نرم
راحت برای جویدن
سهل الهضم
فاقد فیبر یا بافت خشن
فاقد ادویه و چاشنی زیاد
فاطمه کریمیان
عضویت از سهشنبه 29 بهمن 1398
آخرین پست ها
بیماری خاموش
ویتامین ای (E)
ویتامین کا (K)
ویتامین د
ویتامین ث (C)
وب سایت ما جهت ارایه خدمات از کوکی استفاده می کند. جهت آشنایی با قوانین ما اینجا کلیک کنید!
آگاه هستم!
© 2021 Boomlog
بوم لاگ فارسی
رسانه دیجیتال
خدمات
وبافزار مدیریت محتوا
راهکار فروشگاه آنلاین
سرویس تبلیغات هوشمند
میزبانی داده ها
تولید محتوا
نقشه ایران
فروشگاه آنلاین
عطاری آنلاین
پمبافت
فروشگاه اینترنتی بانوان
صنایع دستی چوبی
وایا اسپرت
بوم لاگی ها
جاذبه های گردشگری ایران
دریاچه کویر
نشریه آنلاین فارسی کانادا
وب نامه هوم
وبلاگ ایی حکیم
رهبین
وایامدیا - پرورش ایده ها
VIRAWARE™ SMART SOLUTION
راهکار تقویت چرخه تولید و فروش