انواع رژیم های کالری برنامه غذایی

  • انواع رژیم های کالری برنامه غذایی
  • انواع رژیم های کالری برنامه غذایی
  • انواع رژیم های کالری برنامه غذایی
  • انواع رژیم های کالری برنامه غذایی
انواع رژیم های همراه با تغییر در محتوای کالری برنامه غذایی: • رژیم غذایی کم کالری (low calorie diet) • رژیم غذایی پر کالری (high calorie diet) رژیم کم کالری: (low calorie diet) - تعریف: رژیمی است که برای کاهش وزن می باشد، کاهش حدود ۵۰۰ کالری در روز نسبت به دریافت معمول و در عین حال حفظ فعالیت بدنی به همان حالت ثابت سبب کاهش وزن معادل یک پوند (۴۵۰ گرم) در هفته می شود. راهنمای برنامه ریزی: ▪ بهترین راه محدودیت کالری مصرفی در حدی است که برای بیمار قابل تحمل باشد. ▪ مناسب ترین برنامه ریزی، محدودیت کالری به نحوی است که کاهش وزن هفتگی برابر یک دوم تا یک پوند در هفته باشد. ▪ میزان کاهش وزن بیش از 2 پوند در هفته توصیه نمی‌شود. ▪ تنظیم محتوای کالری دریافتی به زیر ۱۲۰۰ کالری روزانه، باید حتماً زیر نظر متخصص یا کارشناس تغذیه و رژیم درمانی باشد. ▪ در موارد تنظیم کالری دریافتی به زیر ۱۲۰۰ کالری در روز، مکمل ویتامین ها ضروری به نظر می‌رسد. ▪ جهت ارزش سیر کنندگی برنامه غذایی، دریافت آزادانه پروتئین ضروری است مگر این که ملاحظات بالینی مدنظر باشد. ▪ کربوهیدرات و چربی تا حد میزان کالری تنظیم شده محدود می‌شوند؛ محدودیت شدید توصیه نمی شود. ▪ غذاهای قابل پرهیز عبارتند از: مواد غذایی با کالری بالا در حجم کم (انواع سس ها، دانه های آجیلی، شیرینی ها، خشکبار، دسرهای پر کالری). رژیم پر کالری: (high calorie diet) - تعریف: رژیمی از با دریافت کالری بیش از حد طبیعی برای تامین افزایش نیاز بدن به انرژی و افزایش وزن. راهنمای تنظیم برنامه غذایی: ▪ شناخت علت اصلی نیاز بدن به افزایش کالری دریافتی و توصیه به درمان پزشکی حالات بالینی که نیاز به انرژی را افزایش داده است. ▪ افزایش کالری دریافتی از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد دریافت معمول (با توجه به ارزیابی تغذیه ای فرد و تاریخچه پزشکی). ▪ بهتر است میزان پروتئین، حدود ۸۰ تا ۱۰۰ گرم در روز باشد تا پروتئین بدن هم مانند چربی ترمیم شود. ▪ تجویز ویتامین ها و املاح ضروری، با توجه به بررسی پیشینه تغذیه ای بیمار، ممکن است ضروری باشد. ▪ در شروع تنظیم برنامه غذایی، بهتر است از برنامه غذایی معمول خود بیمار استفاده شود و سپس تدریجاً از نظر کیفی و کمی ▪ تغییرات در برنامه غذایی داده شود تا به محتوای کالری مدنظر برسد (بسیار مهم). ▪ جهت تأمین انرژی غذای بیمار، باید مواد غذایی مناسب را از گروه‌های غذایی انتخاب کرد. ▪ تقسیم مواد غذایی به ۶ یا ۷ وعده در روز باید به نحوی باشد که از اشتهای بیمار برای خوردن حجم در نظر گرفته شده برای هر وعده نکاهد (بسیار مهم). ▪ در بعضی از افراد، تغذیه در فواصل بین دو غذای اصلی، سبب کاهش اشتها یا از دست رفتن آن برای غذای اصلی می شود، در ▪ این گونه افراد اگر مقدار غذایی که در فاصله بین دو غذای اصلی خورده می شود، حاوی ۳۰۰ تا ۵۰۰ کالری باشد، مناسب‌ترین مقدار قابل توصیه است. نکته مهم کاربردی: - هیچ چیز بیشتر از یک سینی پر از غذا، اشتهای بیمار کم اشتها را کاهش نمی‌دهد.
فاطمه | دوشنبه 22 ارديبهشت 1399
لطفا جهت ارائه نظر وارد شوید