رژیم دیابتی

  • رژیم دیابتی
  • رژیم دیابتی
  • رژیم دیابتی
رژیم دیابتی یکی از مهمترین توصیه ها در مورد بیماران دیابتی افزایش دفعات غذا خوردن و کاهش حجم هر وعده است. این توصیه مخصوصاً در افرادی که از انسولین استفاده می‌کنند باید جدی گرفته شود. به این ترتیب افراد دیابتی علاوه بر سه وعده اصلی به تعدادی میان وعده بخصوص میان وعده پیش از خواب احتیاج دارند. اساس رژیم های دیابتی بر این اصول استوار است: 1- مصرف بیشتر سبزیجات و سالاد ها: به طور کلی افراد دیابتی هرچقدر مقدار بیشتری از منابع فیبری استفاده کنند موفقیت بیشتری در کنترل قند خون خود به دست می آورند. به همین دلیل استفاده از سبزیجاتی مثل کدو، کاهو، کلم، کرفس، اسفناج، لوبیا سبز، خیار، گوجه فرنگی، ریحان، جعفری، تره و ... توصیه می‌شود. این سبزیجات را می‌توان در کنار غذا به صورت سالاد یا مخلوط با برنج مثل استانبولی یا با ماست مثل ماست و کدو، ماست و خیار برای بیمار فراهم کرد. 2- مصرف متعادل میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل: میوه‌ها ب تعداد ۳ عدد در روز توصیه می‌شود؛ لیکن مصرف این تعداد میوه در یک نوبت مجاز نیست. همچنین میوه هایی مثل سیب و گلابی اگر به خوبی شستو شوند بهتر است که با پوست مصرف گردند. حبوبات و غلات کامل نیز به دلیل وجود فیبر زیاد به کنترل قند خون کمک می‌کنند. در وعده هایی که برای بیماران عادی از غلات بدون سبوس مثل برنج استفاده می شود بهتر است برای بیماران دیابتی مخلوطی از برنج و لوبیا سبز و هویج یا برنج و حبوبات استفاده شود، مخصوصاً نخود و عدس به همراه غذا برای افراد دیابتی (به دلیل نمایه گلایسمی پایین) مفید می باشند. 3- اجتناب از مصرف قندهای ساده: آنچه که برای بیمار دیابتی خیلی حائز اهمیت است عدم مصرف قندهای ساده مثل قند و شکر، کیک و شیرینی، نوشابه و آب میوه، عسل و مربا و بستنی می باشد. اگر در بین بیماران عادی بیسکویت یا یک کیک یا آب میوه به عنوان میان وعده یا چاشت توزیع می شود برای بیماران دیابتی باید میوه تازه در نظر گرفت. 4- محدودیت در مصرف چربی ها: برای افراد دیابتی محدودیت‌های هم درباره مصرف چربی باید در نظر گرفت؛ بدین ترتیب که از سرخ کردنی های کمتری استفاده کرد، در تهیه غذای آنها مصرف روغن را به حداقل رساند و همان مقدار کم روغن از روغن‌های مایع مثل روغن زیتون، آفتابگردان، ذرت،... باشد. همچنین مصرف کره، لبنیات پرچرب و سس مایونز نیز نباید زیاده روی نمایند. در مصرف گوشت نیز، اولویت با گوشت ماهی و مرغ به صورت آب پز یا بخارپز می باشد. 5- پرهیز از مصرف مواد غذایی با سدیم بالا: مواد غذایی که دارای سدیم بالایی هستند مثل سوسیس، کالباس، غذاهای کنسروی، چیپس، پفک و خیارشور برای افراد دیابتی مجاز نمی باشد. مصرف نمک نیز در افراد دیابتی باید مقدار کمتری از افراد معمولی باشد. 10
فاطمه | چهارشنبه 24 ارديبهشت 1399
لطفا جهت ارائه نظر وارد شوید
دسته بندیوبلاگ
فاطمه کریمیانفاطمه کریمیانعضویت از سه‌شنبه 29 بهمن 1398