تغذیه نوزاد

تغذیه نوزاد
نوزاد برای تغذیه به‌طور غریزی به سمت پستان مادر می‌رود. تغذیه نوزاد در این دوره محدود به شیر مادر یا شیر خشک است. شیر خشک: شیری است که آب آن را گرفته باشند. شیرهای خشک بر حسب مقدار چربی آن و تغییراتی که در ترکیب شیمیایی آن داده می‌شود بسته بندی شده اند و به شیرهای پرچربی، نیمه چربی، بدون چربی و شیرخشک شبیه شیرمادر و شیرخشک ترش و شیرهای رژیمی تقسیم شده اند و تنها افزودن آب به آن برای آماده نمودن تغذیه شیرخوار کافی خواهد بود. البته مادران معمولاً شیر یا غذای شیرخوار را به شیوه صحیح و با پیمانه های استاندارد شده مخلوط نمی کنند و ممکن است غلیظ تر از حل طبیعی تهیه شود و در نتیجه افزایش سدیم خون، اختلال الکترولیت‌ها یا چاقی ایجاد شود. مراقبین بایستی با در نظر گرفتن دستورات رقیق کردن داخل قوطی شیر، طریقه مخلوط کردن آن را را به شیوه مناسبی به مادران بیاموزند. معایب استفاده از شیرخشک: کودکانی که از شیر خشک تغذیه می شوند، بیشتر دچار عوارض گوارشی (اسهال-استفراغ) می شوند، زیرا امکان آلودگی های میکروبی در تغذیه مصنوعی بسیار زیاد است و شیر هم محیط مناسبی برای رشد میکروب‌ها می باشد. بنابراین رعایت نکات بهداشتی در تهیه و آماده کردن وسایل بسیار ضروری است. همچنین شیرخواران از محاسن عاطفی شیر مادر محرومند، بنابراین توصیه می‌شود تا حد امکان تماس پوستی و چشمی مناسبی هنگام شیر دادن با بطری با نوزاد برقرار شود و بهتر است طفل را در بغل گرفته، مادر در وضعیتی راحت، شاداب و آرام طفل خود را با شیر تغذیه کند. احتمالا سوء تغذیه در شیرخوارانی که با شیر خشک تغذیه می‌شود بیشتر است و نیز به علت فقدان مواد ایمنی احتمال ابتلاء به عفونت ها و تظاهرات آلرژی مانند آسم و اگزما بیشتر است. تشنج های ناشی از کمبود کلسیم در نوزادان و شیرخوارانی که از شیر گاو استفاده می‌کند بیشتر است. مرگ ناگهانی در این شیرخواران بیشتر دیده می شود. در نوزادان بعد از هر تغذیه حرکات روده وجود دارد که این خود باعث اجابت مزاج می‌شود و در شیرمادر خواران چون دفعات تغذیه بیشتر است، دفعات اجابت مزاج نیز از شیرخشک خواران یا نوزادانی که شیر گاو مصرف می‌کنند بیشتر و شل تر است ولی این الگو بعد از چند هفته تغییر می کند. در نوزادان طول روده باریک در مقایسه با اندازه بدن بیشتر از بالغین بوده و در نتیجه سطح جذب مواد غذایی نیز بیشتر می‌باشد.
فاطمه | شنبه 17 خرداد 1399
لطفا جهت ارائه نظر وارد شوید