کافئین

کافئین
کافئین، یکی از پر مصرف‌ترین مواد در سرتاسر دنیا به شمار می‌رود که آثار دارویی و آثار روان‌گردانی دارد. کافئین یک "زانتین آلکالوئید" است و در خوراکی‌هایی مانند دانه‌های قهوه، برگ چای، شکلات و کاکائو در مقادیر مختلف یافت می‌شود. بنابراین، ما کافئین را از هر چیزی از جمله نوشابه‌های غیر الکلی (37 تا 71 میلی‌گرم) گرفته تا مسکن‌ها (برای مثال، دو عدد قرص اکسدرین خلی قوی، 130 میلی‌گرم) دریافت می‌کنیم به نظر می‌رسد که در این جامعه‌ی پر انرژی، ما با "فوران انرژی" مواجهیم و این مسئله نوعاً خوردن کافئین را نیز شامل می‌شود. مقادیر کافئین موجود در غذاها تا حد زیادی به آماده‌سازی آن بستگی دارد. هر فنجان قهوه، چای، نوشابه (یعنی نوشیدنی‌های غیر الکلی) به ترتیب تقریباً 60 تا 150، 40 تا 60 و 40 تا 50 میلی‌گرم کافئین دارند. FDA، میزان کافئین نوشابه‌ها و دیگر نوشیدنی‌های غیر الکلی را تا 71 میلی‌گرم در هر 12 اونس (تقریباً 350 سی‌لیتر) مجاز اعلام کرده است. کافئین، هر چند ارزش غذایی ندارد، اما به عنوان یک ارگوژنیک مجاز توجه ورزشکاران رقابتی زیادی و نیز علاقه‌مندان به آمادگی را به خود جلب کرده است. در اواخر دهه‌ی 1970، ورزشکاران استقامتی به دلیل نتایج پژوهش‌ها درباره افزایش ظرفیت استفامتی، به کافئین علاقه‌مند شدند. در بسیاری از مکمل‌های ترکیبی، که برای به حد مطلوب رساندن انرژی و وضعیت خلق و خوی قبل از فعالیت طراحی شده‌اند، کافئین گنجانده شده است.
مهرداد | يكشنبه 8 تير 1399
لطفا جهت ارائه نظر وارد شوید