ویتامین ث (C)

  • ویتامین ث (C)
  • ویتامین ث (C)
این ویتامین در بدن ترکیب نمی‌شود و تنها از راه غذا وارد بدن می گردد. عامل اصلی و موثر این ویتامین اسید اَسکوربیک به شمار می‌رود که در آب محلول است به آسانی اکسیده می شود و به هنگام طبخ و با حرارت و نور به سهولت از بین می‌رود. برای شیرخواران ۴۰ میلی گرم و اطفال که بزرگتر هستند همین میزان مورد نیاز است و بزرگسالان در شبانه‌روز ۳۰۰ میلیگرم بدان احتیاج دارند. بیماری‌های ناشی از فقدان این ویتامین: یکی از امراض مهمی که بر اثر فقدان این ویتامین تولید می‌شود بیماری اسکوربوت است و اگر مادری پس از گذشت اندک زمانی میوه مصرف نکند ممکن است در نوزادش علائم این بیماری نمایان شود. اسکروبورت در تمامی افراد در هر سن و سالی که باشند دیده می‌شود، و مخصوصاً در نیمه دوم سال اول و سال دوم نیاز کودک بیشتر است، چون تمام عفونت های تب دار از عامل ویتامین ث بدن می کاهند و به همین جهت تمامی این بیماری های تب خیز از عوامل به وجود آورنده این مرض می باشند. ویتامین ث در شیر مادر به مقدار بسیار زیاد یافت می‌شود و به مقدار اندکی درشیرگاو وجود دارد. آب لیمو ترش، پرتقال، انگور و گوجه فرنگی، لیمو شیرین، فلفل سبز و توت فرنگی نیز دارای این ویتامین هستند و در گروه سبزی ها نیز کاهو، اسفناج و کلم بهترین منابع این ویتامین است. بیماری اسکوربوت با سه علامت بروز می نماید: 1- کم خونی که گاهی با چاقی توام از می‌شود. 2- درد که مخصوصاً ابتدا در دست‌ها و پاها بروز می‌کند و گاهی به حدی می رسد که فلج کاذب ایجاد می کند. 3- خونریزی که شاید در تمامی بافت اتفاق افتد ولی بیشتر زیر پوست، و در استخوان نمایان می‌شود و اگر طفل شیرخوار قدری بزرگتر باشد در لثه و کلیه و روده ها و جاهای دیگر دیده می شود. 10
فاطمه | سه‌شنبه 10 تير 1399
لطفا جهت ارائه نظر وارد شوید