عفونت و پیشگیری از آن

  • عفونت و پیشگیری از آن
  • عفونت و پیشگیری از آن
عفونت عبارت است از تهاجم و تکثیر میکروارگانیزم ها در بافت های بدن. عامل ایجاد عفونت پاتوژن نامیده می شود. اجزای لازم عفونت شامل: ارگانیسم بیماری زا: ویروس ها (مانند: کرونا)، باکتری، قارچ، ریکتزیا، تک یاخته کنترل و پیشگیری: شناسایی سریع ارگانیسم مخزن ارگانیسم موجود: انسان، وسایل، آب و... کنترل و پیشگیری: امکانات بهداشتی، نظافت محیط، ضدعفونی یا سترون سازی (= استریل کردن، میکروب زدایی) راه خروج ارگانیسم از مخزن: مواد دفعی، ترشحات، پوست، ذرات تنفسی کنترل و پیشگیری: شستن دست، کنترل مواد دفعی و ترشحات، استفاده از وسایل یکبار مصرف طریقه انتقال ارگانیسم از مخزن به میزبان: تماس مستقیم، خوردن، اشیاء، ذرات هوا کنترل و پیشگیری: جداسازی، تهیه مواد غذایی، کنترل جریان هوا، احتیاط های استاندارد، سترون سازی، شستن دست میزان مستعد ابتلا: ضعف ایمنی بدن، دیابت، جراحی، سوختگی، سالمندی کنترل و پیشگیری: درمان بیماری های زمینه ای، شناسایی افراد و بیماران در معرض خطر ابتلا راه ورود ارگانیسم به میزبان: غشاء مخاطی، دستگاه گوارش، ادراری تناسلی، راه تنفسی، پوست آسیب دیده کنترل و پیشگیری: مراقبت از زخم، روش آسپتیک، مراقبت از کاتتر برای بروز عفونت، زنجیره ای از حوادث ضروری است. اجزای این زنجیره و نقاط ضعف این زنجیره که در بالا ذکر شد باید توسط تمامی کارکنان مراقبت های بهداشتی-درمانی و ما شهروندان که می تواند در نفوذ و زنجیره حوادث را قطع کند به مراقبت های بهداشتی و توصیه های پزشکی را رعایت کنیم. عکس اصلی این پست از: unsplash.com unsplash.com
فاطمه | سه‌شنبه 12 فروردين 1399
لطفا جهت ارائه نظر وارد شوید